Skip to main content

2020

Beste leden en sympathisanten,

 

 

 

Volgens sommige bronnen mag je tot 15 januari elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen. Andere houden het op eind januari. Wij sluiten ons dus aan bij deze laatste lichting.

Onze allerbeste wensen voor een voorspoedig en gezond 2020 voor u en uw gezin en dit alles overgoten met veel vriendschap en genot. En we krijgen dus een dag extra om er een prachtig jaar van te maken!!

Eerst even terugblikken op 2019.

Onze 2 weekends (De Wullok in Blankenberge en Bielebale in Brasschaat) waren terug een schot in de roos en hebben voor onze pleeggezinnen en pleeggasten gezorgd voor een aangename verpozing. Ook de ontmoetingsdagen (in Schoten, Harelbeke en Ronse) werden gesmaakt, oa dank zij onze gastsprekers Nancy Leysen (auteur van het boek “Voor altijd mijn kind”) en Jan Brocatus, coördinator van Pleegzorg Vlaanderen.

Pleegzorg werd ook regelmatig in de verf gezet (de Grote Dialoogdag in het Vlaams Parlement en de Week van de Pleegzorg, met oa de actie van de Rode Duivels, de taartenactie, het programma Make Belgium Great Again,…).

Ook voor 2020 wil onze bestuursploeg zich volop inzetten. Reeds gekende data en activiteiten:

  • WE in Maldegem Die Loyale van 28 februari tot 1 maart
  • Algemene Vergadering + ontmoetingsdag op 25 april
  • WE in Westerlo Boswachtershuis van 6 tot  8 november

Meer details volgen via de Nieuwsbrieven of via de Agenda.  

In een volgende Nieuwsbrief zullen we ook de resultaten van de enquête meegeven.

Daarnaast willen we ons blijven inzetten om pleegzorg nog bekender en aantrekkelijker te maken.  We willen wegen op het beleid om dat te bereiken. Tot slot willen we er ook zijn voor elkaar, op activiteiten en op sociale media (VVP op facebook).

Wil je ons helpen? Als bestuurslid of om af en toe een artikel te schrijven voor onze Nieuwsbrief of om ervaringen te delen met andere pleeggezinnen of om een bepaalde activiteit te helpen organiseren of …?  Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De start van een nieuw jaar betekent ook een oproep tot HERNIEUWING LIDGELD (of om als nieuw lid toe te treden tot onze vereniging).

Inderdaad, om onze activiteiten betaalbaar te kunnen houden en de vaste organisatiekosten te kunnen dragen, doen we een warme oproep tot hernieuwing lidgeld 2020 of om nieuw lid te worden van VVP vzw.

Willen jullie ons (verder) steunen: lid worden.

Alvast bedankt voor jullie steun en hopelijk tot op een volgende activiteit.

Het bestuur